Τοποθεσία

Το παραδοσιακό χωριό Δροσιά Κυψέλης βρίσκεται στα βόρειο-ανατολικά του νησιού και είναι το ιδανικό μέρος για ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα διαμερίσματα (70 μέτρα) είναι η αμμώδης παραλία του «Δροσιά», η οποία είναι γνωστή για τη φυσική της ομορφιά και τα καθαρά νερά. Η παραλία Δροσιά απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα. από το τουριστικό θέρετρο του Τσιλιβί. Εκτός από την παραλία στη Δροσιά υπάρχουν μικρές ταβέρνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα γεύμα σε ένα πολύ ήσυχο και γραφικό περιβάλλον.

Η Δροσιά Κυψέλης ή "Belusi" είναι γνωστό για τα νεροκρέμμυδα που καλλιεργούνται στην περιοχή, καθώς και για τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες της Παναγίας Belusiotisa και της Αγίας Παρασκευής, και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους, δίπλα στο Ενετικό φρούριο.
Η ανατολική πλευρά του νησιού, είναι γνωστή για τις αμμώδεις παραλίες, την μέτρια ανάπτυξη της, την οικογενειακή ατμόσφαιρα, την ασφάλεια και την αλλαγή του τοπίου πίσω από τους καταπράσινους λόφους της. Ο Πλάνος και η παραλία του Τσιλιβί, είναι μια από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές του νησιού, με πολύ υψηλό επίπεδο εγκαταστάσεων, υπηρεσιών και επιλογών. Επιπλέον, εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο.

Στο κοντινό Τραγάκι, ένα χωριό που περιβάλλεται από περιβόλια εσπεριδοειδών, στέκονται εκεί δύο όμορφες εκκλησίες, αυτή του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Kantuniotissa, ενώ το ιστορικό και καλλιτεχνικά σημαντικό μοναστήρι της Παναγίας της Δερματούσας, βρίσκεται σε μια περοχή γεμάτη κυπαρίσσια και πεύκα.

Οι παραλίες, όπως Τσιλιβί, Γαιδαρος, ‘Αμπουλα είναι υπέροχες, αμμώδης, καθαρές και ιδανικές για χαλάρωση. Επισκεφθείτε τις Αλυκές, να αγοράσουν αναμνηστικά και επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, ένα μέρος της ειρήνης και της προσευχής. Επισκεφθείτε δύο από τις πιο όμορφες παραλίες της Ζακύνθου Ξύγγια και Μακρύ Γιαλό.